3 pasi pe care sa-i urmezi atunci cand te muti pe un server de gazduire VPS

Atunci cand vine vorba de hosting, un pachet de gazduire VPS reprezinta un upgrade important pentru site-urile care se dezvolta constant. Din momentul in care incepi sa obtii trafic, resursele puse la dispozitie intr-un plan de gazduire partajata nu mai sunt suficiente si trebuie sa faci rost de mai multa memorie RAM si latime de banda pentru utilizatori. Expertii in gazduire VPS de la THC.ro ne arata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a alege planul nou!

1. Achizitioneaza panoul de control

Panoul de control este una dintre cele mai importante caracteristici ale unui plan de gazduire VPS. Acest instrument te ajuta sa administrezi website-ul personal dupa bunul plac si sa faci modificarile dorite, fara sa detii aceleasi cunostinte precum un webmaster sau un developer.

Adaugarea unui panou cPanel intr-un pachet VPS necesita o licenta, care poate fi achizitionata doar separat. Imediat ce faci acest lucru, poti accesa baza de date, fisierele personale, domeniul si adresa de email in acelasi mod precum in cazul gazduirii obisnuite.

2. Instaleaza un sistem de operare

Gazduirea VPS este asemanatoare cu cea dedicata, deoarece resursele puse la dispozitie iti apartin doar tie. Din acelasi motiv, se poate instala un sistem de operare. Daca iti doresti o interfata familiara, cei de la Microsoft ofera acces la versiunile de Windows standard pentru pachetele de gazduire VPS. Spre exemplu, poti instala Windows Server 2008 sau Windows Server 2012. Programele compatibile cu aceste versiuni sunt usor de instalat, iar daca intampini probleme, ai parte de asistenta specializata pentru rezolvarea acestora.

Cum ramane cu sistemele Linux? Aceasta platforma open-source este considerata o subcategorie a sistemului clasic Unix si ofera un nivel superior de control si flexibilitate. Este, insa, mai dificil de gestionat, fiindca sunt necesare cunostinte in domeniu pentru a putea efectua o personalizare completa. Totusi, daca ai la dispozitie un programator sau un specialist IT, configurarea poate fi efectuata destul de rapid. In plus, poti face modificari fara sa repornesti intregul sistem si nu ai nevoie de o licenta, deoarece codul este pus la dispozitie gratuit pentru oricine.

3. Conecteaza prin protocolul SSH

Un plan de gazduire VPS este total diferit de unul partajat, deoarece ai parte de acces root complet. Astfel, te poti conecta la server prin intermediul unui client de tip Secure Shell. Acesta este instalat direct in linia de comanda de pe servere Linux. Daca ai ales utilizarea unui sistem Windows, este nevoie de instalarea programului PuTTY. Acesta se poate descarca gratuit si necesita adresa IP pentru conectare. In cazul in care nu stii care este aceasta, iti poti contacta furnizorul si o vei afla. Acest tip de conectare reprezinta o masura de siguranta suplimentara, deoarece sunt necesare doua chei de autentificare, ce sunt aproape imposibil de obtinut de catre persoanele neautorizate.

Cum stii cand e momentul sa treci pe gazduire VPS?

Site-urile aflate la inceput de drum nu au nevoie de multe resurse pentru a functiona. De indata ce ajungi sa ai un numar ridicat de vizitatori, paginile se vor incarca mai greu si vor aparea diverse erori ce pot sa impiedice experienta de navigare. Intr-un astfel de moment, poti face trecerea pe un server VPS lejer. Planurile de la furnizorii stabili pe piata incep de la 14,95 €/luna!

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close