Codul HTML și factorii de succes ai motoarelor de căutare

HTML este codul de bază folosit pentru a crea pagini web. Motoarele de căutare pot prelua semnalele de clasificare din anumite elemente HTML. Mai jos sunt câteva dintre cele mai importante elemente HTML pentru a obține SEO de calitate.

Etichetă de titlu HTML

Titlurile HTML au fost și rămân cel mai important semnal HTML pe care motoarele de căutare le utilizează pentru a înțelege despre ce este o pagină. Dacă titlurile voastre HTML sunt considerate nepotrivite sau nu sunt descriptive, Google le modifică.

Pentru a avea succesul scontat creați titluri unice, descriptive pentru fiecare dintre paginile dvs.

Etichetă pentru descrierea meta

Meta tag-ul este unul dintre cele mai vechi elemente HTML acceptate, vă permite să sugerați cum vreți ca paginile să fie descrise în motoarele de căutare.

O descriere meta care conține cuvintele cheie căutate cu bold poate să fie catchy. O descriere bună poate ajuta să vândă sau să obțină mai multe click-uri în funcție de conținut. În acest caz, este logic ca eticheta meta descriptivă să fie considerată ca un factor de succes.

Datele structurate

Site-urile pot utiliza un cod specific care ajută motoarele de căutare să înțeleagă detaliile privind conținutul și structura paginii.

Rezultatul datelor structurate se traduce adesea în ceea ce Google numește un “rich snippet”. Cele mai comune rich snippets pe care le puteți afișa sunt review-urile, care iasă în evidență prin steluțele acordate de către vizitatori.

Deși utilizarea datelor structurate poate să nu fie un factor direct de clasificare, este clar un factor de succes. O listă cu un rich snippet va primi probabil mai multe clicuri decât una fără.

Header tags

Header tag-urile reprezintă o modalitate de a identifica secțiunile cheie ale unei pagini. Motoarele de căutare le-au folosit mult timp ca indicii pentru știi despre ce anume este pagina.

Este important ca tag-urile să fie structurate după importanța lor în pagina, de exemplu titlul paginii este H1 iar subtitlu-rile sunt cu H2, pentru ca sunt următoarele ca importanță dupa titlu.

O structură HTML organizată corect crește site-ul în ochii Google, de aceea este important să nu uitați de ea atunci când faceți SEO, chiar dacă site-ul este un CMS, de exemplu WordPress tot este nevoie de această structură, care poate fi găsită în header.php, acolo unde este necesar să adăugați meta datele.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close